Om oss

Lillesøster Marthe startet Husmannshagan i 2018, som en liten, økologisk grønnsaksproduksjon på den tidligere husmannsplassen vi vokste opp på. Med enkle håndredskaper, fokus på jordhelse, hagebruk på lokale ressurser og naturens premisser, dyrker hun et bredt utvalg av økologiske grønnsaker og jordbær til både restauranter og privatpersoner. Marthe er utdannet innen økologisk landbruk fra Sogn Jord- og Hagebruksskule.

Storesøster Ida har vært involvert fra start, både som støttespiller, fotograf og ekstra hånd i hagen. Ida er matentusiast og lidenskapelig opptatt av sunn og nærende mat. Hun elsker å eksperimentere på kjøkkenet, og er ekspert på å trylle fram kulinariske nytelser basert på råvarer fra hagen. Etter at hun ble mamma for første gang i 2020, har fokuset på næringsrik mat blitt enda viktigere. Hun er opptatt av rene, sunne råvarer og fermentering, og serverer gjerne ferske surdeigsbrød.

Husmannshagan har med årene utviklet seg til noe mye større enn en grønnsakshage. I februar 2024 ga vi ut vår første bok, Markens grøde - Lær å dyrke og lage mat av grønnsaker og urter fra egen hage. Der er våre to lidenskaper - dyrking og matlaging - forent. Marthes lidenskap er å dyrke sunne og gode grønnsaker på naturens premisser, mens Ida elsker å eksperimentere på kjøkkenet og forvandle markens grøde til herlige retter. 

Husmannshagan er registrert som såvareforretning hos Mattilsynet, og har tillatelse til å dyrke og selge frø fra egen produksjon. Siden hele hagen er Debio-godkjent, er frøene også godkjent som økologiske.